2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Vodafone biedt per 4 maart drie nieuwe bundels aan, onder de noemer Red. De bundels komen met een multisim-optie, zodat gebruikers met twee apparaten kunnen werken onder dezelfde bundel. Bij de prijzen is een toestel uit de bijbehorende prijscategorie inbegrepen.

De goedkoopste van de drie bundels is Red Essentials, voor 44 euro per maand met toestel, waarbij de afnemer onbeperkt kan sms’en en 400 belminuten krijgt. Daarbij hoort een datalimiet van 500MB met een snelheid van 14,4Mbps. De sim-only prijs is 34 euro per maand.

In het midden ligt de bundel Red, voor 49 euro per maand met toestel, met onbeperkt bellen en sms’en en 1GB internet tegen 28,8Mbps. De sim-only prijs is hierbij 39 euro per maand.

Het duurste abonnement is Red Super, voor 65 euro per maand met toestel, ook dit abonnement komt met onbeperkt bellen en sms’en en hier geldt een datalimiet van 4GB tegen 42Mbps. De sim-only prijs is 50 euro per maand.

Per bundel mag de consument een telefoon uitzoeken in een bijbehorende prijsklasse. De Red Essentials- en normale Red-bundels horen bij een toestel uit de B-klasse, bijvoorbeeld de HTC Desire X. Het Super-abonnement valt onder de C-klasse. Voor duurdere telefoons in de D- (Galaxy Note II) of E-categorie (iPhone 5) moet worden bijbetaald.

Voor het eerst kunnen gebruikers spelen met de financiering, wat betekent dat abonnementhouders de smartphones niet leasen, maar kopen. Of dat in een keer, in delen of in een combinatie daarvan gebeurt, laat Vodafone over aan de abonnee.

Red Super, de duurste bundel, zal 4G ondersteunen. Daarnaast gaat het bedrijf vanwege schaarste op de 4G-frequentie sneller 3G-internet doorvoeren, tot een maximum snelheid van 42Mbps afhankelijk van de bundel. Vodafone verwacht deze zomer 4G beperkt aan te kunnen bieden.