In een vacature maakt Microsoft min of meer bekend dat het bedrijf werkt aan een nieuwe versie van Windows Phone dat rond de feestdagen zijn debuut moet maken. Naar verwachting is de update onderdeel van het Windows Blue-pallet.

"Dit is het goede moment om hier te komen werken, nu we onze huidige uitgave afronden en ons voorbereiden op het nieuwe debuut deze kerst. We hebben het voorrecht om Windows Phone vooruit te stuwen met nieuwe apparaten en verrukkelijke gebruikerservaringen."

Dat zijn de woorden waarmee Microsoft de vacature voor een software-ontwikkelaar toelicht. Een paar kleine bugfix-updates gaan naar verwachting nog vooraf aan de aanstaande jaarlijkse updatecyclus van Windows Phone.

De bevestiging van die jaarlijkse cyclus is de kern van dit verhaal. Zoals vertrouwd is deze stille bevestiging in een vacature het eerste teken van Microsoft’s aanstaande productlancering. Nieuwe functies in Windows Phone laten waarschijnlijk tot het najaar op zich wachten. De hamvraag is of Nokia ook wacht met de lancering van nieuwe hoogwaardige hardware tot het debuut van Windows Phone Blue.