1 min

Ziggo heeft laten weten dat het begonnen is met de uitrol van een update voor verschillende settopboxen, waardoor deze interactiever worden. Het gaat om boxen van Humax en Samsung die door zo’n 100.000 mensen gebruikt worden in Nederland.

Na de update van de settopbox komt een nieuwe HTML5-interface beschikbaar, die wordt aangestuurd vanuit Ziggo’s servers. Ziggo meldt dat het een tijdelijk persoonlijk TV-kanaal aanmaakt voor gebruikers, wat via een HD DVB-C-signaal verzonden wordt naar de box. De commando’s van de gebruiker worden via internet naar de servers gestuurd, waarna die er weer voor zorgen dat de interface aangepast wordt op die actie.

Ziggo stelt ook te kijken naar de mogelijkheden om abonnee’s die gebruik maken van een CI-module meer interactiviteit te bieden. Dat is echter een lastige zaak omdat deze modules weinig rekenkracht aan boord hebben.

De update is in eerste instantie beschikbaar gesteld voor de Samsung 7140A en 7140B en de Humax 5100, 5200 en 5300. Naar verwachting voorziet Ziggo ook andere settopboxen die gebruikt worden voor abonnee’s binnenkort van een update. Gezien de aansturing via internet én DVB-C is het wel een vereiste dat de settopbox over deze twee aansluitingen beschikt, naast voldoende rekenkracht en werkgeheugen.

De update kan gedownload worden door door via het menu naar de instellingen en vervolgens installatie van de settopbox te gaan.