2min

Tags in dit artikel

, , ,

De kabelaanbieder Ziggo heeft interactieve televisie via de interface CI+ gelanceerd. Vanaf 6 november zullen klanten hiervan gebruik kunnen maken, mits zij beschikken over een smart-televisie en een CI+ 1.3 CAM-module.

Met deze nieuwe dienst biedt Ziggo films, series en uitzending gemist-diensten aan. Een deel hiervan zal voor abonnees gratis zijn, voor de overige zaken dient per aflevering betaald te worden.

Voor het gebruik van Common Interface Plus (CI+) dient de gebruiker te beschikken over een smart-TV en een CI+ 1.3 CAM-module en een actieve internetverbinding. Door het gebruik van CI+ vindt de besturing van de interactieve dienst niet plaats op de tv, maar worden de menu’s gestreamd via de servers van Ziggo. Middels de afstandsbediening worden er signalen naar deze servers verzonden, waar de menu’s middels een DVB-stream op de tv verschijnen.

Het voordeel van het gebruik van CI+ is volgens Ziggo dat de processorsnelheid van de tv geen invloed heeft op de weergavesnelheid van de menu’s. Ook hoeven er voortaan geen upgrades te worden doorgevoerd door de consument zelf, dit zal gebeuren aan de kant van Ziggo. Wel is het zo dat er een kleine vertraging kan optreden bij het aansturen van de menu’s. Ziggo heeft echter een eis gesteld aan de maximale vertraging en heeft aangegeven dat er wordt gekeken naar het verkleinen hiervan.

Geschikte televisies zijn momenteel onder andere de Samsung F4300-modellen en hoger uit het jaar 2013, bij LG zijn dit de LN5400-modellen en hoger. Bij Philips zijn dit de modellen PFL3xx8, PFL4xx8 en PFL5xx8. Een uitgebreide lijst is op de website van Ziggo te vinden (link). De Interactieve CI+ Module is verkrijgbaar voor een prijs vanaf 89 euro via de website van Ziggo en op meerdere fysieke verkooppunten zoals elektronicawinkels.