1 min

Ziggo is begonnen met het testen van de Horizon-settopbox, deze settopbox was voorheen alleen beschikbaar voor UPC-klanten, maar in de toekomst zullen ook Ziggo-klanten de settopbox kunnen gaan gebruiken. Op dit moment kan het personeel van Ziggo dat in bepaalde regio’s woonachtig is de settopbox testen.

Ziggo is vorig jaar overgenomen door Liberty Global, dat bedrijf is tevens het moederbedrijf van UPC. Hierdoor worden UPC en Ziggo nu gefuseerd tot een groot kabelbedrijf dat onder de naam Ziggo verder zal gaan. De bedrijven hebben ervoor gekozen om het netwerk van UPC als basis te nemen en dat betekent dat Ziggo regio voor regio gaat omzetten naar het netwerk van UPC. In de regio’s die zijn overgezet wordt nu door Ziggo personeel getest met de Horizon-settopbox. Met Horizon kunnen abonnees gebruik maken van digitale en interactieve televisie.

Volgens interne berichten wordt de settopbox tot zeker mei van dit jaar getest, daarna zal de settopbox waarschijnlijk beschikbaar gaan komen voor alle Ziggo-klanten, mits het netwerk dan ook volledig is gemigreerd. Naast het beschikbaar maken van de Horizon-settopbox aan Ziggo-klanten zal het nieuwe kabelbedrijf ongetwijfeld nog meer plannen hebben. Het bedrijf heeft echter nog niet bekendgemaakt wat de ambities en plannen zijn. Ook wil het bedrijf niet bevestigen dat de settopbox straks voor iedereen beschikbaar zal komen, het bedrijf wil alleen bevestigen dat er straks een gezamenlijk productaanbod komt.