1 min

Screenshots die vermoedelijk afkomstig zijn van de Samsung Galaxy S III bevestigen het bestaan van een functie waarmee het mogelijk is om het scherm automatisch te laten scrollen aan de hand van het uitlezen van de ogen van de gebruiker.

Gisteren verschenen geruchten over een eye-trackingfunctie voor de Galaxy S IV van Samsung. Wanneer de gebruiker het onderste gedeelte van het scherm bereikt bij het lezen van een tekst, zou de smartphone automatisch een nieuw stuk tekst tonen, zonder dat hier invoer via het scherm voor nodig is. Ook de Galaxy S III zou deze functie krijgen, zo blijkt uit screenshots van een nieuwe firmwareversie voor de smartphone.

Naast ondersteuning voor Smart Stay, waardoor het scherm aanblijft zolang de gebruiker er naar kijkt, wordt deze eigenschap dus verder uitgebouwd. Zo roteert het scherm aan de hand van de positie van het hoofd van de gebruiker en een video kan gepauzeerd worden als het hoofd van de gebruiker van het scherm wegdraait, bijvoorbeeld wanneer diegene wordt aangesproken.

In eerste instantie werd gedacht dat het om screenshots van de Galaxy S IV ging, maar later bleek het toch te gaan om de Galaxy S III. De Galaxy S IV zal deze functie vermoedelijk ook krijgen. Je vindt de screenshots terug in de onderstaande galerij.