1 min

Samsung gaat zo veel mogelijk softwarematige functies van de Galaxy S IV overbrengen naar eerdere high-end apparaten, zolang de hardware die functies ondersteunt. Dat zegt de vice-president productplanning Nick DiCarlo in een interview met PC Mag.

Trouwe gebruikers van de Galaxy S III staan natuurlijk te trappelen bij het vooruitzicht naar alle mooie software op de pas geïntroduceerde Galaxy S IV. DiCarlo geeft die groep vast wat om naar uit te kijken. "Alle functies die niet afhankelijk zijn van hardware, zoals bijvoorbeeld infrarood, brengen we absoluut naar alle vlaggenschepen," vertelt de vice-president.

Dat klinkt allemaal grandioos, maar specifieke functies noemt DiCarlo niet. Wat mogen gebruikers verwachten? De indrukwekkende camera-opties en verbeterde eye-tracking tech staan op het lijstje van kandidaten. Waarschijnlijk zal Air View niet debuteren op de voorganger, door het ontbreken van de benodigde hardware. Met deze functie kan het scherm bestuurd worden zonder het aan te raken. Ook de Smart TV Remote-applicatie en de nieuwe S Health fitness-app zullen door hardwarebeperkingen de Galaxy S III niet halen.

DiCarlo spreekt trouwens van meerdere apparaten, waarmee een software-update voor de Galaxy Note II ook een mogelijkheid lijkt. Geen details, geen uitsluitsel, maar een update is in ieder geval bevestigd.