Samsung’s Galaxy S IV-evenement zal over niet al te lange tijd van start gaan, maar voor de definitieve onthulling verschijnen er wederom plaatjes van het apparaat online. De beelden komen wederom van een Chinees forum.

De foto’s laten een hoogglanzende plastic behuizing met textuur zien, opvallend genoeg met enkele dunne scheurtjes. Dezelfde metalen band als op de beelden eerder deze week omrandt het apparaat. Ook het 1080p 4,99 inch scherm komt weer in beeld. De complete galerij vind je onder dit artikel.

Volgens het forum draagt de nieuwe handset een 8-core Exynos 5410-processor, geklokt op 1,8 GHz, en een PowerVR XGX 544-GPU. Het apparaat weegt niet meer dan 138 gram en is 7,7 millimeter dik, met 2GB RAM en 16GB opslagruimte. Verder leeft het apparaat op een 2600mAh accu en is het voorzien van een Micro SD-slot.

Het forum bevestigt ook de Smart Stay eye-trackingtechniek die werd genoemd in eerdere geruchten. Interessant is de notie van een nieuwe functie, waarmee gebruikers een Galaxy Note II S-Pen-effect kunnen opwekken door de vingers boven het scherm te laten zweven. Eerder zagen we dergelijke ondersteuning al eens bij de Sony Xperia Sola (review)

Rond de klok van twaalf vannacht is de officiële introductie van de Galaxy S IV live te volgen. Of je pakt nog even last-minute het vliegtuig naar Londen voor de onthulling op Times Square.