1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Intel moet de Haswell-chipset herzien, in verband met een bug rondom de ondersteuning van USB 3.0-hardware. Hoewel Intel geen commentaar wil geven op de ontwikkelingen, wordt wel duidelijk dat het probleem niet opgelost kan worden met een simpele software-update.

Hoewel Intel’s probleem met USB 3.0-ondersteuning niet van wereldschokkende aard is, wil het bedrijf de chip in optimale staat introduceren. De bug is van invloed op de USB 3.0-poorten, als het systeem ontwaakt uit de S3-slaapstand. Apparaten die gebruik maken van USB 3.0 kunnen dan mogelijk niet goed meer functioneren.

Intel heeft bekend gemaakt dat de lancering van de Haswell-processor geen vertraging op zal lopen door de vondst van de bug. Het probleem kan enkel opgelost worden in een nieuwe revisie van de chipset, reeds geproduceerde moederborden zullen dus niet softwarematig van het probleem worden afgeholpen. Intel vindt het probleem niet van dermate belang om het probleem ook bij eerdere revisies aan te pakken of de lancering uit te stellen.