1 min

Chipfabrikant Intel is volgens CNET begonnen met het verschepen van de Haswell-processor richting OEM’s. Ook heeft intel een bug bevestigd die aanwezig is in de bijbehorende chipset. De bus beïnvloedt USB 3.0-apparaten.

Haswell wordt richting de grote fabrikanten van computers en laptops verzonden, zo heeft een insider tegenover CNET aangegeven. De vierde generatie van de Core-processors zal later dit kwartaal gelanceerd worden, waarschijnlijk in juni. Mogelijk zal Intel ditzelfde ook aankondigen op de IDF-beurs in Beijing volgende week.

Haswell is bedoeld voor gebruik in allerlei nieuwe apparaten, waaronder natuurlijk computers en laptops, maar ook tablets en hybride apparaten die het midden houden tussen een laptop en tablet. Volgens Intel’s huidige CEO is Haswell verantwoordelijk voor de grootste sprong ooit als het gaat om energiezuinigheid, wat weer langere accuduur met zich meebrengt.

Intel heeft gisteren bevestigd dat de Haswell-chipset inderdaad last heeft van een bug. Ondanks dat zal de chipset toch in productie worden genomen. Het probleem treedt op wanneer een systeem ontwaakt uit een S3-standbystand, waarna USB 3.0-apparaten niet meer goed functioneren. Intel geeft aan dat de bug niet kan zorgen voor dataverlies of -corruptie.