Als we de geruchten website SamMobile mogen geloven, dan komt Samsung nog dit jaar met twee grote smartphones op de markt, beide zouden de naam Mega gaan dragen. Deze doen hun naam eer aan met schermen van 5,8 en 6,3 inch. Ter vergelijking, de Galaxy Note II heeft een scherm van 5,5 inch.

Samsung heeft met de Galaxy Note-serie natuurlijk al eerder smartphones op de markt gebracht die groter waren dan de gemiddelde smartphone op dat moment. Veel mensen verbaasden zich ook met regelmaat over de afmeting van de de Galaxy Note en Galaxy Note II, toch waren de grotere smartphones van Samsung zeer succesvol. Wellicht dat het bedrijf daarom heeft gekozen voor een extra productlijn, met nog grotere smartphones. Als de berichtgeving van SamMobile tenminste juist is, de website heeft het in het verleden wel vaker bij het rechte eind gehad.

De Galaxy Mega 5.8 zou eind mei al op de markt moeten komen en de Mega 6.3 zou de maand erop zijn intrede moeten doen. De overige specificaties zijn vooralsnog onbekend, wel zouden beide smartphones in het wit en zwart op de markt komen, maar of de smartphones beide in het high-end segment vallen is onduidelijk.

Bij de presentatie van de Galaxy S 4 verscheen ook een gamepad op de website van Samsung, deze ondersteunt schermen tot 6,3 inch. Daardoor ontstond het vermoeden dat de Galaxy Note III een 6,3 inch scherm zou krijgen. Dat vermoeden lijkt volledig bevestigd als Samsung inderdaad met deze Mega-toestellen op de markt komt.

Komende zomer verschijnt ook de Huawei Ascend Mate in de Nederlandse winkels, deze krijgt een scherm van 6,1 inch. Dat is dus net iets kleiner dan Samsung’s Mega 6.3. Aanstaande zaterdag verschijnt de Wolfgang AT-AS-53N met een scherm van 5,3 inch in de lokale Aldi-winkel voor een bedrag van 270 euro.