2min

Tags in dit artikel

Introductie

Sony kwam in mei met de Sony Xperia L. Deze smartphone wordt gepositioneerd als de nieuwe midrangetopper van de Xperia-lijn. De smartphone is wat kleiner dan zijn grote broer, de Xperia Z, met een schermgrootte van 4,3 inch, tegenover een 5 inch-scherm van de Xperia Z.

Sony lijkt elk jaar opnieuw hetzelfde trucje uit te halen: gewoon een beter of groter scherm, meer opslagruimte en een betere camera in de volgende generatie, et voilà: daar is een nieuwe midrange-smartphone. Sony is de afgelopen tijd hard bezig om voet aan de grond te krijgen op de high-endmarkt. Zo lanceerde het dus de Xperia Z die hier erg goed scoorde. Toch mocht het niet geheel baten, aangezien die telefoon wel wat is ondergesneeuwd door concurrenten Samsung en HTC.

Ten opzichte van de Xperia SP is de Xperia L op elk vlak net iets minder: hij is wat goedkoper, ziet er iets minder chique uit en heeft een kleiner scherm. Dat hoeft echter niet een minpunt te zijn: het hangt allemaal af van waar je naar op zoek bent. Bovendien is de telefoon niet water- en stofdicht, dat blijft alleen voorbehouden aan de Sony Xperia V- en Xperia Z-reeks.

De Xperia L is in drie kleuren beschikbaar, rood, zwart en wit. Wij hebben de zwarte versie van Sony ontvangen om aan een test te onderwerpen. Op het moment van schrijven kost de Xperia L zo’n 250 euro.

Als we kijken naar vergelijkbare toestellen, zien we de LG Optimus L7 II die een directe concurrent is van de Xperia L, zeker omdat dit een recent uitgebracht toestel is dat ook Android draait. Bij dit toestel viel de camera tegen, evenals de kwaliteit van de luidsprekers. Andere toestellen vergelijkbaar met de Xperia L zijn de Galaxy S III Mini van Samsung en ook enkele Windows Phones, die allemaal zeer snel in prijs dalen, zoals de HTC Windows Phone 8X en de Nokia Lumia 620.

Model Prijs
Sony Xperia J (review) 195 euro
Nokia Lumia 620 (review) 195 euro
Sony Xperia M 215 euro
LG Optimus L7 II (review) 220 euro
Sony Xperia P (review) 230 euro
Samsung Galaxy SIII Mini (review) 240 euro
HTC Windows Phone 8X (review) 280 euro
HTC One S (review) 295 euro