2min

Tags in dit artikel

, , ,

Introductie

Sony timmerde de afgelopen maanden hard aan de weg met de uitgave van verschillende nieuwe Xperia-smartphones, zoals een nieuw vlaggenschip: de Xperia Z (review). Ook de eveneens waterdichte Xperia V (review) en de goedkope Xperia J (review) hebben we onlangs de revue laten passeren.

Maar de koek is nog niet op. In dit artikel behandel ik de Sony Xperia SP, een mid-range model met een interessant ontwerp en heel wat kracht onder de motorkap. De naam van deze smartphone doet vermoeden dat Sony aspecten van de Xperia S en Xperia P heeft gebruikt en samengevoegd waar de Xperia SP het resultaat van is. Natuurlijk moet daar van gehoopt worden dat het Japanse bedrijf de beste eigenschappen van die twee -voor hun tijd uitstekende- smartphones heeft gebruikt.

De Xperia SP mist een belangrijke eigenschap die we wel bij de andere duurdere modellen van Sony zagen en dat is de water- en stofbestendigheid waarover de Xperia Z en Xperia V wel beschikten. Deze telefoon is wat dat betreft dus niet zo robuust als zijn duurdere broers, het is een persoonlijke keus of je dat al dan niet belangrijk acht.


De belangrijkste eigenschap van de Xperia SP is dan ook niet zo zeer functioneel, het draait bij de Xperia SP vooral om het uiterlijk. De telefoon oogt stijlvol en de bekende doorzichtige balk met verlichting voegt daar een heel eigen karakter aan toe, bijvoorbeeld doordat deze oplicht bij het bekijken van foto’s of het beluisteren van muziek. Bij dat laatste gebeurt dit ook op de maat van de muziek, zie bovenstaande video voor een indruk.

Sony brengt de Xperia SP binnenkort op de markt, bij sommige winkels is de smartphone zelfs al in de verkoop. Je kan de telefoon in drie kleuren krijgen, namelijk het gebruikelijke wit en zwart, maar er is ook een variant met een wat exclusievere rode afwerking. Sony brengt geen verschillende modellen met meer opslagruimte of connectiviteit van de Xperia SP uit. Op het moment van schrijven kost de smartphone iets meer dan 400 euro, dit zal echter nog wel zakken, de adviesprijs ligt op 399 euro.

Rond diezelfde prijsklasse vind je bijvoorbeeld ook de Samsung Galaxy S III (review), HTC One X (review) en de HTC Windows Phone 8X (review)