2min

De Samsung Galaxy S 4 lijkt een nieuwe standaard te gaan zetten voor benchmarks op smartphones. Volgens de eerste cijfers is het nieuwe vlaggenschip van Samsung maar liefst twee keer zo snel als Apple’s iPhone 5. Wel moet opgemerkt worden dat het pas om één benchmark gaat.

In Geekbench 2 weet de Galaxy S 4 een indrukwekkende score neer te zetten. De benchmark van PrimateLabs lijkt aan te tonen dat de nieuwe smartphone van de Koreanen bijna dubbel zo snel is als Apple’s iPhone 5. De Galaxy S 4 wist een score van 3.163 punten te realiseren. De HTC One komt daar het dichtst bij in de buurt, maar blijft met 2.687 punten nog altijd op gepaste afstand. De iPhone 5 was in deze test overigens sowieso niet de beste smartphone, nu is het toestel op een vijfde plaats terug te vinden met een score van 1.596 punten. Daar zitten nog de LG Nexus 4 en de Samsung Galaxy S III tussen.

De iPhone 5 is inmiddels al weer zes maanden op de markt en op de Galaxy S III na zijn alle apparaten met een hogere score ook nieuwer, dus doorgaans ook voorzien van betere technologie. Het is daarnaast wel aannemelijk dat er meer kracht vereist is om Android vloeiend te laten draaien in vergelijking met iOS. Dat komt doordat Android op veel verschillende hardware moet draaien terwijl Apple de ondersteunde hardware van iOS onder eigen controle houdt.

Het zal interessant zijn om te zien wat de scores van de Galaxy S 4 zijn in grafische benchmarks zoals GLBenchmark, waar de iPhone 5 in onze eigen benchmarks nog wel heer en meester is. In die benchmarks is ook de HTC One nog niet meegenomen.