2min

De Google Nexus 5 is nog niet officieel aangekondigd, maar dat de telefoon eraan komt staat zo goed als vast. De telefoon is meerdere malen boven water gekomen en vandaag kunnen we ook melding maken van benchmarkresultaten, die de Samsung Galaxy S4 het nakijken geven. Het is overigens mogelijk dat de scores vervalst zijn, we houden dus nog een slag om de arm.

De Nexus 5 doet het in de T-Rex offscreen-test van GFXBench 2.7 even goed als de Sony Xperia Z1, met een score van 23,1 beelden per seconde. De Samsung Galaxy S4 moet het hier echter doen met 17,2 fps, de nieuwe Apple iPhone 5S is in deze test nog wel de voorlopige koning met 24,1 fps.

In de oudere Egypt HD offscreen-test van GFXBench laat de Nexus 5 een score van 59,2 beelden per seconde, wat opnieuw aanzienlijk meer is dan de 43,9 fps van de Galaxy S4 en zelfs de iPhone 5S die daar 56,7 fps behaalt. De Sony Xperia Z1 is in deze test de beste deelnemer met gemiddeld 60,6 fps.

We kunnen uit de uitgelekte scores wel opmaken dat de Nexus 5 niet onderdoet voor de concurrentie. Dat is op zich ook niet verrassend als de geruchten over de interne hardware kloppen. Zo wordt een Qualcomm Snapdragon 800-chipset met een quad-core processor op 2,3 GHz verwacht, naast 3GB werkgeheugen. De telefoon zou tevens voorzien worden van een scherm van 5,2 inch en gemaakt zijn in samenwerking met LG.

Volgens de logboeken van GFXBench bevat de Nexus 5 een Full HD-scherm en draaide de telefoon op Android Key Lime Pie. Die Android-versie werd onlangs omgedoopt tot Android 4.4 KitKat.

Volgens de laatste geruchten kondigt Google de nieuwe Nexus-telefoon op 14 oktober aanstaande aan.