1 min

In februari werd er al eens melding gemaakt over nieuwe Nexus-apparaten van Google, die een extreem goede camera zouden bevatten. Dat gerucht wordt vandaag opnieuw leven ingeblazen, nu wordt beweerd dat de Nexus 5 beschikking zal krijgen over technologie die afkomstig is van camerafabrikant Nikon.

De Nexus 5 wordt net als de voorganger, de Nexus 4, ontwikkeld door LG. Wat de camera betreft zou de telefoon beschikken over een drievoudige sensor die beschikt over Nikon-technologie, zo meldt een anonieme tipgever tegenover PhoneArena. Nikon wordt ook als merk verbonden aan de Nexus 5, zoals dat nu bijvoorbeeld ook gebeurt met Beats, een merk dat op de duurdere HTC-telefoons vermeld wordt. Voor de Nexus 5 moet de camera het belangrijkste verkoopppunt gaan worden, wat in groot contrast staat met eerdere Nexus-toestellen, waarbij de camera juist één van de minpunten bleek.

De tipgever hield het overigens niet alleen bij het vermelden van details over de camera. De Nexus 5 krijgt logischerwijs een scherm van 5 inch. Zoals het een grote high-end smartphone van tegenwoordig betaamt heeft het scherm een Full HD-resolutie. Verder is er voorzien in een Snapdragon 600-processor, 2GB RAM, 8 of 16GB opslagruimte en een accu met een capaciteit van 3.140 mAh. Natuurlijk draait de smartphone op de nieuwste versie van Android, versie 5.0.

Google en Nikon zijn geen vreemden van elkaar, halverwege 2012 kondigde de laatstgenoemde zijn eerste camera met Android aan, de Coolpix S 800c.