Gisteren leek Eric Schmidt duidelijk te willen maken dat Google Now voor iOS vast zat in het goedkeuringsproces van Apple. Apple reageerde daarop dat er nog geen Google Now-app ontvangen was, ook vertegenwoordigers van Google bevestigen nu dat er geen app verzonden is naar Apple.

Al met al lijkt het er dus op dat Eric Schmidt er voornamelijk op uit was om Apple een veeg uit de pan te geven. Apple staat bekend om het soms langdradige goedkeuringsproces voor apps, dat vooraf gaat aan het toelaten tot de App Store. Uit Schmidt’s woorden bleek duidelijk dat Google al klaar was met de ontwikkeling van Google Now voor iOS en dat de komst ervan slechts van Apple afhangt. De vork blijkt toch anders in de steel te steken.

Tegenover Neowin heeft de PR-afdeling van Google inmiddels duidelijkheid verschaft: "We hebben Google Now niet naar Apple’s App Store verzonden," zo luidt het korte statement. Het lijkt echter geen vraag meer of Google Now naar iOS zal komen door het lekken van een video, het is meer de vraag wanneer we de persoonlijke assistent mogen verwachten.