1 min

Hoewel Windows Blue over het algemeen allerlei nieuwe functies lijkt toe te voegen aan het Windows-platform, wordt er hier en daar ook een ontdekking gedaan waarbij juist functies verwijderd blijken te zijn. Zo is het in Windows Blue niet meer mogelijk om het systeem te herstellen vanaf een schijfkopie.

De mogelijkheid om een systeem te herstellen vanaf een schijfkopie zit al sinds jaar en dag in Windows ingebakken. Waarom Microsoft de mogelijkheid uit build 9364 van Windows Blue verwijderde is onduidelijk, eventueel kan de functie in een latere build alsnog weer worden toegevoegd aan Windows Blue.

Wel is er een nieuwe functie verschenen genaamd Startup Repair. Neowin omschrijft deze functie echter als minder goed omdat een systeem weliswaar hersteld kan worden, maar persoonlijke instellingen voor desktopsoftware worden daarbij niet meegenomen.

Zoals vermeld kan Microsoft de functie in nieuwere builds alsnog weer toevoegen, maar vooralsnog moet men het zonder stellen en is het onduidelijk of dat ook zal gebeuren.