Windows Blue ondersteunt mogelijk de synchronisatie van startschermen tussen verschillende systemen. Ook laat Blue desktopgebruikers vorige en volgende pagina’s in Internet Explorer 11 bezoeken met een muisgestuurde swipe. Een vroege versie van het nog niet geïntroduceerde besturingssysteem lekte afgelopen weekend en wordt sindsdien volledig uitgeplozen.

De vroege build van Windows Blue blijft nieuwe informatie loslaten, dankzij fanatiekelingen die het systeem installeerden en onderzoeken. Dinsdag bleek bijvoorbeeld dat Blue een Modern UI-bestandsverkenner bevat, naast een herontwerp van het design. Ook zou de optie om het systeem te herstellen vanuit een schijfkopie zijn verwijderd.

Het laatste nieuws spreekt over een functie in Internet Explorer 11, die gebruikers met touchscreen eerder bezochte pagina’s laat bekijken met een veeg over het scherm. Die optie is te activeren met een kleine aanpassing van het register van Windows Blue. De functie was al aanwezig in de Modern UI-versie van Internet Explorer 10, maar Blue introduceert swipe nu ook op de desktop en bij het gebruik van een muis.

Een andere vernieuwing is de ondersteuning van synchronisatie voor het startscherm. Door met één Microsoft account in te loggen op twee Windows Blue-systemen kreeg WinSuperSite de functie aan de praat. In de gelekte build zou de functie niet vlekkeloos werken.

De ontdekte mogelijkheden zijn nog in ontwikkeling, of Microsoft de mogelijkheden ook in de uiteindelijke versie van Windows Blue verwerkt is onduidelijk.