1 min

Het lijkt er op dat Microsoft aan een nieuwe manier werkt om Windows af te sluiten in Windows Blue. Er is een verborgen functie gevonden die nog niet volledig ontwikkeld is, maar qua uiterlijk veel gelijkenis toont met de manier waarop een Windows Phone uit wordt gezet.

Door het bestand SlideToShutdown.exe in de System32-map uit te voeren verschijnt halverwege het scherm een paneel dat naar boven of beneden kan worden gesleept. Wordt het paneel naar boven geveegd, dan blijft de computer aan staan, indien naar beneden wordt geveegd zal de computer afsluiten. Althans, dat is de theorie, de functie is namelijk nog niet klaar en daarom ook nog niet functioneel in de gelekte build van Windows Blue.

Een veelgehoorde klacht over Windows 8 is dat het lastig is om uit te vinden hoe het systeem moet worden afgesloten vanwege het verdwijnen van de startknop. Indien men het eenmaal heeft afgesloten blijft het alsnog een omslachtige manier, er zijn immers verschillende handelingen vereist. Microsoft lijkt die kritiek ten harte te nemen en een nieuwe oplossing te implementeren die Windows en Windows Phone weer een stapje dichter bij elkaar zullen brengen.

In onderstaande video zie je de functie in actie.