Het lek van een vroege build van Windows Blue blijft maar in nieuwe informatie voorzien. Er zijn al verschillende nieuwe functies blootgelegd en nu heeft men weer een nieuwe vondst gedaan. Windows Blue zal waarschijnlijk een bestandsverkenner voor de Modern UI-omgeving introduceren.

De integratie van een bestandsverkenner in Modern UI lijkt een nieuwe stap om de desktop-omgeving verder naar de achtergrond te verbannen. Vooralsnog was de verkenner juist een van de dingen die Windows 8-gebruikers nog dwong om ook gebruik te maken van de desktop-omgeving. Dat lijkt met Windows Blue echter niet meer nodig te zijn.

De ontwikkeling van de FileManager-applicatie bevindt zich nog in een vroeg stadium, de applicatie is standaard niet actief in de gelekte Windows Blue-build. Toen de bestanden eenmaal gevonden waren was het na wat aanpassingen mogelijk om deze te activeren, waarna de applicatie bekeken kon worden. Screenshots vind je in de galerij onder het artikel.

FileManager biedt alle functies die je zou verwachten van een bestandsverkenner en is vooral gericht op gebruik in combinatie met touchscreens. In de balk onderaan het scherm vindt de meeste activiteit plaats, daar kunnen alle standaardtaken zoals het aanmaken van nieuwe mappen of verwijderen van bestanden worden gestart.

Er wordt gespeculeerd dat de desktop-omgeving in Windows RT volledig zal verdwijnen in Windows Blue, nu er aan een bestandsverkenner voor de Modern UI wordt gewerkt.