Een nieuwe build van Windows 8.1 bevat een bestandsverkenner die uitgevoerd is in de Modern UI-omgeving. Verder zien we ook een betere ondersteuning voor multitasking.

Windows 8.1 moet de problemen met gebruiksvriendelijkheid die Windows 8 heeft oplossen, daar lijken vernieuwingen in de meest recente build van de update op te duiden. Build 9369 bevat een bestandsverkenner die onder de SkyDrive-valt, maar zich niet alleen tot die clouddienst beperkt, ook locale bestanden kunnen beheerd worden. Al eerder doken aanwijzingen voor een dergelijke app op.

Ook op het gebied van multitasken heeft Microsoft wijzigingen doorgevoerd. Zo kunnen gebruikers bij het openen van een app kiezen of deze fullscreen geopend moet worden, of naast een al actieve app.

Gebruikers kunnen ook sneller een overzicht van alle aanwezige applicaties krijgen met behulp van een hiervoor bestemde knop. Voorheen moest dit middels de verborgen balk aan de rechterzijkant van het scherm. Applicaties kunnen bovendien gesorteerd worden op basis van gebruik, naam of installatiedatum.

In onderstaande video zie je de functies in actie, plus nog enkele andere nieuwigheden.