1 min

In een gelekte video van Microsoft’s interne TechFest-evenement wordt gesproken over Windows Blue. In het bijzonder wordt gesproken over de Fresh Paint-applicatie die in combinatie met Windows 8 werd geïntroduceerd. In de video spreekt Eric Rudder, de strategisch directeur van Microsoft, over de gewenste balans van openheid richting de consument, research en zijn persoonlijke enthousiasme over de volgende versie van Windows.

Microsoft wil ondersteuning voor touchscreens in de volgende versie van Windows verder integreren. In de demonstratie van Fresh Paint voor Windows Blue wordt helaas niet ingegaan op specifieke nieuwe functies van het besturingssysteem. De demonstratie loopt ook vertraging op vanwege technische problemen, waardoor de tijd wordt gevuld met andere inhoud.

Frash Paint voor Windows Blue krijgt een waterverf-functie, waarbij de verf ‘nat’ blijft na het aanbrengen, zodat deze weer met andere kleuren gemengd kan worden. Ook kunnen bestaande foto’s in de applicatie worden gevoegd om overheen te schilderen.

Het grote nieuws uit deze video is dan ook eigenlijk vooral de vernoeming van Windows Blue, waarover Microsoft officieel nog niets heeft bevestigd. Volgens geruchten is Microsoft bezig met het klaarmaken van een publieke versie van Windows Blue. Blue zal naar verluidt ondersteuning krijgen voor kleinere touchscreens en Internet Explorer 11 vindt zijn intrede. De introductie van Windows Blue zal waarschijnlijk al later dit jaar volgen.