Microsoft werkt aan een nieuwe update, welke Windows Phone 8-toestellen zal voorzien van een FM-radio, een functie die het bedrijf eerder juist liet vallen. Nokia’s Lumia-toestellen krijgen bovendien een nieuwe functie om het scherm te activeren.

In Windows Phone 7 was het mogelijk om gebruik te maken van een applicatie waarmee FM-radio beluisterd kon worden, maar die mogelijkheid werd voor Windows Phone 8 geschrapt. Volgens The Verge zal die optie alsnog worden toegevoegd aan Microsoft’s nieuwste besturingssysteem. De Nokia Lumia 820 en 920 zullen de functie in ieder geval gaan ondersteunen, maar ook andere apparaten kunnen de mogelijkheid aanbieden.

Nokia werkt ook zelf aan een firmware-update voor GDR2, zoals de nieuwe update voor Windows Phone 8 heet. Met die update krijgen de Lumia 820 en 920 ondersteuning voor een nieuw commando waarmee het scherm geactiveerd wordt. Door tweemaal op het scherm te tikken ontwaakt de telefoon vanuit de standby-stand. Andere extra opties voor deze telefoons zijn de mogelijkheid om het toestel om te draaien om geluid te dempen en een kleurenprofiel voor het scherm.

De GDR2-update zal binnen enkele maanden beschikbaar komen.