Geünlockte HTC Windows Phone 8X-toestellen krijgen de Windows Phone 8 GDR2-update aangeboden. Eerder deze week kregen gebruikers van de Samsung ATIV al de update aangeboden.

De General Distribution Release 2 van Windows Phone 8 is een kleine update voor het nieuwe mobiele operating system van Microsoft. Gebruikers kunnen met de update nu radio luisteren via de Music Hub en hebben nu universeel toegang tot Data Sense, wat eerst providergebonden was. Nu is dat voor iedereen beschikbaar, maar sommige functies zijn nog steeds providergebonden. Daarnaast zijn er verbeteringen gemaakt aan Skype, Lync, Internet Explorer en Xbox Music.

GDR2 wordt nu dus ook uitgerold naar geünlockte HTC Windows Phone 8X-toestellen. Op dit moment wordt de update nog beperkt verspreid. Als je de update nog niet hebt ontvangen, kun je handmatig op updates controleren door naar Settings te gaan en te kiezen voor Phone Update en vervolgens Check for updates.

Microsoft brengt de update in verschillende fases uit, zodat alles soepel verloopt en het bij problemen snel stappen kan ondernemen. De update voor Lumia-toestellen zal opgenomen zijn in de Nokia Amber-update, die ook Nokia-applicaties bij zal werken. Wanneer Nokia Amber zal verschijnen, is nog niet duidelijk.