1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De eerste versie van Google’s webbrowser Chrome waarin de eigen Blink-engine is geïntegreerd mag volgens Paul Irish van Google over ongeveer 10 weken verwacht worden. De eerste stabiele variant van Chrome met Google’s WebKit-fork zal versienummer 28 dragen.

De Blink-engine is al enige tijd in ontwikkeling en de eerste ontwikkelversies van Chrome waarin de engine geïntegreerd zijn, zijn reeds de deur uit. Google maakte eerder deze week bekend dat het ging overstappen op een eigen engine. De overstap op een eigen engine gebeurt omdat het bedrijf moeite had om de multiproces-architectuur van WebKit te ondersteunen op de verschillende platformen waarvoor Chrome verschijnt. Daardoor ondervond Google niet alleen zelf problemen, maar de gezamenlijke snelheid bij innovatie op het web kwam daardoor onder druk te staan.

Omdat Blink een afgeleide van WebKit is, zouden webontwikkelaars weinig moeite moeten krijgen met de ondersteuning ervan. Momenteel zitten we op versie 26 van Google Chrome, er zal nog één versienummer tussen zitten voordat Chrome volledig overgaat op Blink in versie 28 van Google Chrome.