1 min

Samsung rust de Galaxy Note III naar verluidt uit met ‘S Orb’, een 360 graden panorama-applicatie die Street View-achtige foto’s maakt om op de te telefoon te verkennen. De informatie komt van de softwareontwikkelaar die eerder het S Orb-debuut op de Galaxy S 4 voorspelde.

Als de software er klaar voor was zou Samsung de S Orb applicatie introduceren op de Galaxy S 4, vertelde een ontwikkelaar. Het debuut bleef uit en dezelfde bron claimt nu dat S Orb de wereld gaat verkennen met de Galaxy Note 3. Het lijkt aannemelijk dat de app ook naar de Galaxy S 4 en andere smartphones van Samsung komt middels een update.

De software is voor zover bekend vergelijkbaar met Google’s Photo Sphere, dat al sinds oktober door Android 4.2 wordt ondersteund. Photo Sphere maakt overlappende foto’s en plakt ze aan elkaar, een cameratechniek die ook in Google’s Street View wordt gebruikt. Android gebruikt speciale software, waarmee je in de foto kunt navigeren.

Zoveel verwachten we ook van Samsung’s S Orb. Volgens de bron integreert de software ook op een slimme manier met Facebook. Hoogwaardige Samsung smartphones krijgen de software ondersteuning via een Android Key Lime Pie-update, als we de geclaimde ontwikkelaar mogen geloven.

De onbevestigde bron spreekt via Android Geeks. Omdat hij eerder aan het kortste eind trok is het verhaal niet het meest betrouwbaar, maar in ieder geval het vermelden waard. De Galaxy Note 3 blijft onaangekondigd, maar naar verwachting lanceert Samsung de handheld tijdens IFA 2013 in september.