Langzaamaan kruipen we richting de lancering van de derde editie van Samsung’s Galaxy Note. Nieuwe geruchten vanuit de Koreaanse krant ETnews laten weten dat Samsung nieuwe sensors aan het testen is die er voor zorgen dat de phablet optische beeldstabilisatie zou krijgen.

Samsung komt naar verwachting tijdens de IFA-beurs op de proppen met de Galaxy Note III. De geruchten spreken over een smartphone met een Super AMOLED-scherm van 5,99 inch met een Full HD-resolutie. Verder wordt een quad-core- of octa-core-processor verwacht, naast een 13 megapixel-camera en Android 4.2.2 Jelly Bean of zelfs versie 4.3.

De Galaxy Note III krijgt daarnaast wellicht optische beeldstabilisatie en ook aanvullende functies voor de camerasluiter worden door Samsung in overweging genomen. Met de stabilisatie wordt het opnemen van video’s een stuk prettiger, met extra functies voor de sluiter zouden gebruikers enkele mogelijkheden krijgen die momenteel voornamelijk voorbehouden zijn aan spiegelreflex- en digitale camera’s.

Samsung zou overigens ook hebben bekeken of het een drievoudige optische zoom kon inbouwen in de Galaxy Note III. Aangezien de smartphone daardoor een stuk dikker zou worden, lijkt dat echter van de baan. Het lijkt er wel op dat Samsung met een variant op de Samsung Galaxy S4 (review) komt met een tienvoudige optische zoom.

Vooralsnog gaat het om geruchten en is er dus niets zeker.