Ming-chi Kuo heeft tegenover Apple Insider aangegeven dat Apple problemen ondervindt bij de ontwikkeling en productie van nieuwe iPad’s en iPhone’s, die later dit jaar aangekondigd moeten worden. Er zijn uiteenlopende oorzaken voor de problemen die Apple moet zien te overwinnen. De problemen zorgen er echter voor dat de iPhone 5S, budget-iPhone en iPad mini met Retina-scherm de originele planning niet halen.

Kuo is in het verleden zeer betrouwbaar gebleken. Zo wist de man onder andere de komst van de MacBook Pro Retina van 13 inch als eerste te bevestigen, net als het schrappen van de 17 inch-variant van de MacBook Pro. Ook andere zaken zoals details over nieuwe iPod’s en iPad’s waren altijd correct, met deze staat van dienst is Kuo een betrouwbare bron te noemen.

Apple ondervindt bij de ontwikkeling van een nieuwe iPhone problemen bij het inpassen van een vingerafdruklezer onder de home-knop waarover al eerder geruchten gingen. Deze lezer zal waarschijnlijk gebruikt worden om de eigenaar van de telefoon te identificeren voor gebruik van de telefoon en digitale betalingen. Het vinden van de juiste coating voor deze lezer geeft Apple echter kopzorgen.

De nieuwe iPad mini levert eveneens problemen op, omdat Apple een Retina-scherm aan de tablet wil toevoegen. Dat voornemen zorgt voor uitdagingen bij de productie. De problemen houden nog niet op, want voor de verwachte budget-iPhone wil Apple terugstappen op een plastic behuizing, wat moeilijkheden bij het ontwerpen oplevert. Apple wil dat de behuizing dunner is dan gebruikelijk is bij de concurrentie, maar wil ongetwijfeld niet veel inleveren op duurzaamheid van het product.

Wanneer we de nieuwe producten kunnen verwachten is onduidelijk, Apple stuurt uitnodigingen voor presentaties pas kort van tevoren. Misschien komt de vertraging Apple nog niet eens zo slecht uit, want ook aan de softwarezijde van de iOS-producten zouden er vertragingen zijn.