1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft werkt aan een nieuw slim horloge, zo schrijft de New York Times. De krant baseert de bevinding op informatie van Microsoft’s Aziatische leveranciers, die in opdracht van Microsoft componenten zouden produceren die duiden op horloge-achtige producten.

Leveranciers van Microsoft bespreken hun zaken met de Times en onthullen de potentiële plannen van het bedrijf. Microsoft bestelde 1,5-inch schermen, mogelijk voor een slim horloge, vertellen bestuursleden van de leveranciers. Een van die bazen zegt Microsoft’s onderzoek- en ontwikkelingsteam in Redmond te hebben bezocht. Volgens de bedrijven is het niet zeker of Microsoft het product ook echt op de markt gaat brengen.

De smartwatch-markt dient zich meer en meer aan, reden genoeg voor Microsoft om hun horloge-strategie eens te heroverwegen. Concurrenten Apple, Samsung en Google werken naar verluidt allen aan hun eigen pols-pc, die met de opkomst van de te grote smartphones een relevante rol lijkt te gaan spelen als ‘partner in crime’ voor de telefoons.

Tien jaar terug bracht Microsoft al een serie slimme horloges op de markt, maar zo bleek was dit een product dat nog niet klaar was voor de wereld. Nu lijkt er een nieuwe poging aan te komen, een horloge dat dankzij interactie met smartphones, andere draagbare computers en het internet een verschil kan maken. Zo zou je notificaties, bellers, mails en navigatie kunnen controleren met de smartwatch, omdat de smartphone gewoon te groot is om telkens uit je zak te halen.