2min

Tags in dit artikel

,

Windows 8.1 krijgt naar verluidt op 11 maart een update, waarmee gebruikers enkele nieuwe functies tot hun beschikking krijgen. De eerste screenshots waarop de nieuwe mogelijkheden zichtbaar zijn beginnen langzaamaan op het internet te verschijnen.

Vorige week toonden enkele screenshots al de mogelijkheid dat Modern UI-applicaties op de taakbalk getoond kunnen worden. Ook in de Modern UI-omgeving zelf zal het nodige veranderen. Zo wordt er na de update van Windows 8.1 (review) niet alleen de accountnaam en profielfoto in de rechterbovenhoek van de Modern UI getoond, ook verschijnen hier knoppen voor de zoekfunctie en het uitschakelen van het systeem.

Met een rechtermuisklik op een applicatietegel wordt deze momenteel enkel geselecteerd waarna onderin het scherm een charms-balk verschijnt met enkele opties. Na de update zal er een meer gebruikelijk optiemenu getoond worden waarin verschillende opties beschikbaar zijn.

Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een tegel verwijderen uit de Modern UI, vastmaken aan de taakbalk, de bijbehorende applicatie deïnstalleren en de grootte van de tegel wijzigen. Als het gaat om Desktop-applicaties komen er nog extra mogelijkheden zoals het opstarten als administrator.

Gezien de grootte van het menu is het aannemelijk dat deze weergave enkel geldig is voor gebruikers die een muis of touchpad gebruiken, de knoppen zijn te klein voor gemakkelijk gebruik met een touchscreen. Dat kan natuurlijk nog wel aangepast worden voor de definitieve update uitgestuurd wordt.

Meer screenshots vind je terug in de galerij bij dit artikel.