1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Toshiba introduceert de KIRAbook, een hoogwaardige laptop met de hoogste schermresolutie voor Windows-ultrabooks tot nu toe. Het scherm met een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels komt uit onverwachte hoek en is een mooie aanvulling op het ultrabook-aanbod.

Normaal gesproken staat Toshiba sterk in het betaalbare segment. Die gewoonte doorbreekt het bedrijf met de KIRAbook, een model dat zich met een prijs vanaf 1.600 dollar richt op de diepere zakken en bredere budgetten. Alle hoogwaardige trekjes zijn present, maar de opvallende resolutie springt het meest in beeld.

De KIRAbook is uitgerust met een 13-inch scherm, door de resolutie van 2.560 bij 1.440 resulteert dat in een bijbehorende pixeldichtheid van 221 pixels per inch. Het scherm is eventueel aanraakgevoelig te maken. De SSD-schijf heeft 256GB opslagruimte, verder is het systeem voorzien van 8GB werkgeheugen. Het rekenwerk wordt gedaan door een Intel Core i5- of Core i7-processor. Het besturingssysteem op de KIRAbook is natuurlijk Windows 8.

De prijs loopt op tot 1.999 dollar met alle foefjes inbegrepen. Het systeem ligt vanaf 12 mei in de Amerikaanse winkelschappen en staat al op 3 mei klaar voor pre-orders.