1 min

De productie van de Snapdragon 800-chipset zal vanaf eind mei van start gaan, meldt Qualcomm’s Senior Product Manager Yufei Wang tijdens een evenement in Peking. De nieuwe chipset wordt Qualcomm’s snelste mobiele setje tot nog toe.

De Snapdragon 800-chipset wordt de opvolger van de Snapdragon 600-chipset die we momenteel in veel topmodellen zoals de Samsung Galaxy S4, HTC One en Sony Xperia Z terugvinden. Deze chipset is al erg krachtig, maar het kan natuurlijk altijd beter en dat zal Qualcomm met Snapdragon 800 opnieuw aantonen. Het is nog onduidelijk wanneer we de eerste smartphones of tablets met Snapdragon 800 kunnen verwachten, dat wilde Qualcomm namelijk niet bekendmaken. De eerste bekendmakingen zullen waarschijnlijk in juni plaatsvinden.

De Snapdragon 800-chipset wordt voorzien van Krait 400-processors en de Andreno 330 als grafische processor. De Krait 400-rekenkernen kunnen een maximale kloksnelheid van 2,3 GHz. aan. Ter vergelijking: de Krait 300-kernen in de Samsung Galaxy S4 zijn geklokt op 1,9 GHz. De rekenkernen kunnen afzonderlijk van elkaar geklokt worden om energie te besparen. Ook de Adreno 330-GPU zet een stap voorwaarts door ondersteuning te bieden voor het afspelen van Ultra HD-video’s.