1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Twee ontwikkelaars wisten Google Glass nu al te jailbreaken. Jay Freeman en Liam McLoughlin verkregen onafhankelijk roottoegang tot de bril, wat volgens beide inbrekers een fluitje van een cent bleek.

Onder de hashtag #ifihadglass twittert de bekende ontwikkelaar Freeman het nieuws van de vroege Glass-kraak. Met toegang tot de root van Glass kan de hacker alle toekomstige door Google opgelegde beperkingen omzeilen. Google’s dreigende Glass-blokkade na het verkopen of uitlenen van de headset kan Freeman mogelijk ook voorkomen.

Freeman ontdekte dat Glass draait op Android 4.0.4, waarop hij alle bekende zwaktes in het systeem natrok. Binnen twee uur was het apparaat "behoorlijk eenvoudig" gehacked, dankzij een kwetsbaarheid die eerder werd ontdekt door hacker B1nary. Met behulp van de debug-modus en een bug in de back-upfunctie denkt het apparaat dat het als emulator draait op het systeem van Android-ontwikkelaars.

De jailbreak van het ontwikkelaarsmodel vertaalt zich overigens niet automatisch naar de uitgave voor consumenten. Volgens Freeman was een werknemer van Google verbaasd dat de debug-modus überhaupt geactiveerd was. Hij dacht dat de voor hackers wel cruciale functie niet in de nieuwste versie aanwezig was.

Tim Bray, een werknemer van Google, maakt zich weinig zorgen over de jailbreak en reageert op het nieuws via Twitter. "Ja, Glass is te hacken. Duh," schrijft hij. Maar als Google de touwtjes strak wil houden zal het bedrijf hackers een grotere uitdaging moeten bieden in de uiteindelijke versie van de digitale bril.