Het is al wel even geleden dat we op de redactie de laatste smartphone met een 3D-scherm voorbij zagen komen, uiteindelijk werd de technologie geen succes op mobiele apparaten. Amazon zou 3D-schermen echter een nieuwe kans gunnen, het bedrijf werkt volgens The Wall Street Journal aan een telefoon met zo’n scherm.

De laatste smartphone met een 3D-scherm die Techzine behandelde dateert alweer uit augustus 2011, dat was de HTC Evo 3D (review). De technologie wist destijds geen onverdeeld positieve indruk achter te laten en brak ook bij de consument niet door. Amazon schijnt desalniettemin van plan te zijn om het hardware-aanbod uit te breiden met een telefoon met zo’n scherm. De webwinkel heeft naar verluidt twee smartphones in ontwikkeling, waarvan één een 3D-scherm heeft.

Met Amazon’s telefoon kunnen gebruikers 3D-beelden zien zonder het gebruik van een speciale bril. Tevens zou het mogelijk worden om net als bij de Samsung Galaxy S4 (review) te scrollen met de ogen. De andere telefoon is meer gericht op het streamen van muziek. Beide smartphones worden ergens in de komende maanden voorgesteld indien Amazon er brood in ziet, dat zou namelijk nog geen uitgemaakte zaak zijn.