1 min

Kim Dotcom heeft in navolging van de Amerikaanse regering besloten om de blauwdrukken van een pistool te verwijderen van de servers van zijn downloaddienst Mega. Alle publieke links zijn ontoegankelijk gemaakt op de website.

De Amerikaanse regering gaf aan dat het twijfels heeft bij de legaliteit van de beschikbaarheid van blauwdrukken van een pistool dat met een 3D-printer kan worden afgedrukt. Daarop besloten de makers van het pistool om de tekeningen van het internet te halen. In de tussentijd waren de blauwdrukken vanaf die bron echter al meer dan 100.000 keer gedownload en beschikbaar gemaakt op andere locaties.

Kim Dotcom, oprichter van Mega, besloot om de blauwdrukken eveneens te verwijderen en is het dus voor één keer eens met de Amerikaanse regering, die zijn vorige website MegaUpload offline haalde, waar een sleur aan incidenten tussen de twee partijen op volgde.

Dotcom gaf tegenover een radiozender uit Nieuw-Zeeland aan dat hij bang is voor de mogelijkheden die de blauwdrukken bieden. "Ik denk dat het een grote bedreiging is voor de samenleving. Het is eng om te weten dat mensen een wapen af kunnen drukken dat niet eens door metaaldetectors kan worden opgespoord. Dit heeft betrekking op iedereen."

Privéversies van het 3D-pistool zijn ook op Mega nog steeds beschikbaar en ook op andere websites zijn de tekeningen makkelijk terug te vinden. Er lijkt daarom vrijwel geen enkele kans dat de tekeningen nog volledig van het internet verwijderd kunnen worden.