1 min

Google zal tijdens de Google I/O-beurs die vandaag wordt afgetrapt waarschijnlijk op proppen komen met een Spotify-concurrent, zo meldt The Verge. Warner Music Group, Sony Music Entertainment en Universal Music Group zouden al contracten hebben getekend met de zoekgigant.

Google zou de streamingdienst willen aanbieden via zowel YouTube als Google Play, de applicatiewinkel voor Android-systemen. Hoe de integratie is YouTube tot stand komt is nog onduidelijk. Google zou met de introductie van een echte streamingdienst Apple de loef af kunnen steken. Apple is naar verluidt al jaren bezig met de ontwikkeling van een streamingdienst voor muziek, maar zou moeite hebben om platenlabels aan zich te binden. Vooral Sony zou niet erg happig zijn.

Volgens The New York Times hoeven we overigens geen gratis versie van Google’s dienst te verwachten. Dit is iets wat Spotify juist wel biedt, die abonnementsvorm wordt ondersteund met reclames. Volgens de krant zouden de prijzen van Google’s muziekdienst beginnen bij 10 dollar per maand.

Google heeft in het verleden geprobeerd Spotify over te nemen, maar slaagde daar niet in. Waarschijnlijk is de zoekgigant toen aan de slag gegaan met de realisatie van een alternatief.