1 min

Tot nu toe waren slechts twee Glass-applicaties van derden beschikbaar. Behalve de New York Times- en Path-app mogen we nu verschillende ‘glassware’ aanwinsten noteren voor de digitale bril. Google onthulde op de Google I/O-conferentie Facebook, Twitter, Evernote, Tumbler, CNN en Elle als debutanten.

De door Google uitgeroepen glassware lijkt zich vooral te gaan richten op het delen van beelden. Twitter maakte hun applicatie gisteren beschikbaar, waarmee gebruikers foto’s kunnen uploaden met de automatische hashtag ‘#throughglass’. Daarnaast krijgt de drager notificaties voor onder andere tags en berichten.

Ook Facebook spitst de vroege ontwikkeling op het delen van foto’s. Een snel genomen foto kan direct op de tijdlijn gepost worden, om vervolgens via spraak van commentaar te worden voorzien.

Elle is het eerste tijdschrift dat het nieuwe medium adopteert. Het bedrijf heeft een compleet team aangewezen om die implementatie tot een succes moet maken. De applicatie kan verhalen hardop voorlezen en voorziet in bijbehorende beelden. Evernote voor Glass laat je notities inzien met Glass.


Ondanks dat wij voorlopig nog geen kennis zullen maken met Glass, is het goed te weten welke toepassingen de hardware voor ons in petto heeft. Google-topman Eric Schmidt liet afgelopen maand tussen neus en lippen door weten de consumentenversie van Glass pas rond mei 2014 te verwachten.