1 min Devices

Samsung’s eerste Tizen-smartphone gesignaleerd

In Samsung’s User Agent-systeem is een nieuwe smartphone gevonden, het gaat om de GT-I8805. Het zou hierbij gaan om een smartphone die draait op versie 2.1 van Tizen.

Tizen is een besturingssysteem dat Intel en Samsung ontwikkelen voor gebruik op smartphones, tablets, Smart TV’s en andere apparaten. Het systeem is open-source, gebaseerd op HTML5 en probeert een consistente gebruikservaring te bieden op verschillende soorten apparaten. Het kan bovendien een concurrent worden voor Google’s Android.

De vermelding van de GT-I8805 schept enig inzicht in de eigenschappen van deze smartphone. Het toestel wordt voorzien van een HD-scherm met een resolutie van 720 bij 1.280 pixels en zal ondersteuning krijgen voor 4G-netwerken. De processor is een Cortex A9 system-on-a-chip. Eigenlijk werd een Cortex A15-chip verwacht.

Waarschijnlijk wordt de smartphone in juli gelanceerd, maar het is nog onduidelijk in welke markten dat gaat gebeuren. De GT-I8805 wordt waarschijnlijk de eerste smartphone met Tizen aan boord.

Bron:TechTastic