Microsoft kondigde vandaag twee nieuwe muizen aan, waarvan één speciaal ontworpen is voor gebruik met Windows 8. De Sculpt Comfort-muis wordt voorzien van een touch-gevoelige startknop die het startscherm opent. Een tweede Sculpt-muis krijgt een fysieke Windows-knop.

De heisa rondom het ontbrekende startmenu voor Windows is langzaamaan gaan liggen, al zullen er nog vele ontevreden zieltjes zijn. Microsoft heeft de integratie met het startscherm niet naast zich neer gelegd. Sculpt Comfort draagt aan de zijkant een zogenoemde ’touch tab’ voor Windows 8.

De functie moet navigatie in Windows 8 vereenvoudigen en werkt in principe net als de startknop op het toetsenbord, die het startscherm opent. Vanuit het startscherm kun je ook weer navigeren naar geopende applicaties. De muis werkt via Bluetooth en is vanaf juni verkrijgbaar.

De tweede muis, die de naam Sculpt Mobile Mouse draagt, is niet speciaal bedoeld voor Windows 8. Wel heeft deze muis eveneens een Windows-toets. Deze muis wordt met een computer verbonden via een USB-ontvanger en is al vanaf mei te koop.