min

Tags in dit artikel

, , ,

De eerste foto’s van een Tizen-smartphone van Samsung zijn gelekt. Of het ook de telefoon is die later dit jaar uit zal worden gebracht, is onduidelijk.

De smartphone draait het Tizen-OS. Begin februari dit jaar werd bekend dat Samsung ging stoppen met de ontwikkeling van zijn eigen Bada-besturingssysteem. In plaats daarvan zou het verder gaan met Tizen, het OS dat in samenwerking met Intel en de Tizen-gemeenschap wordt ontwikkeld.

Nu zijn de eerste foto’s opgedoken van de high-endsmartphone van Samsung die Tizen zal gaan draaien. In de foto’s blijkt dat het toestel de codenaam Redwood heeft en het modelnummer GT-18800 is. Daarnaast blijkt eruit dat Samsung bezig is met S Voice, S Beam en WiFi Direct voor de Tizen-smartphone.

De handset zal beschikbaar komen voor 500 ontwikkelaars aanwezig op de Tizen Developer Conference. Het is dus mogelijk dat de smartphone alleen daarvoor bedoeld is en nooit publiekelijk beschikbaar zal worden gemaakt. Ongeacht of deze telefoon ooit in de winkels zal liggen, in de herfst komt er sowieso een smartphone met Tizen.

Er zijn geen specificaties bekendgemaakt, behalve de resolutie van het scherm die 720p bedraagt. De foto’s zijn verder te donker om de behuizing of andere eigenschappen van de telefoon te kunnen zien.