1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Samsung ZEQ9000 is op het internet verschenen. Dit is de eerste Tizen-smartphone van de Zuid-Koreaanse fabrikant. De invloeden vanuit Samsung’s Android-lijn zijn duidelijk zichtbaar op de gelekte afbeelding.

De gelekte afbeelding is afkomstig van een Koreaanse website, welke ook direct een aantal voorlopige specificaties publiceert. Zo zou de telefoon zijn voorzien van een Snapdragon 800-chipset met een quad-core processor welke tikt op 2,3 GHz. Het scherm heeft een grootte van 4,8 inch en toont een 720p-resolutie.

De smartphone heeft op fysiek gebied veel weg van de recente Galaxy-toestellen van Samsung. De interface die erop getoond wordt doet meer denken aan Windows Phone, met grote vierkante vlakken met tegels, waarop deels live-informatie zichtbaar lijkt.

Samsung zal tijdens de Mobile World Congress-beurs in Barcelona laten zien waar het staat met de ontwikkeling van Tizen. Het is onduidelijk wanneer de Koreaanse fabrikant de eerste Tizen-smartphones op de markt zal brengen, onlangs werd nog duidelijk dat dit niet in de eerste helft van 2014 zal gebeuren.