1 min

Samsung heeft aangegeven dat het op 20 juni met minimaal twee aankondigingen zal komen. In Londen wordt een evenement georganiseerd waarbij zowel de Galaxy- als de ATIV-lijn aan bod komen.

Naar verwachting komt de Koreaanse fabrikant op de proppen met de Samsung Galaxy S4 Zoom, een variant op de originele Galaxy S4 (review) waarin een zoomlens is verwerkt. Volgens eerdere geruchten zou deze lens de telefoon toestaan om 10x optisch te zoomen. Voor smartphones is een optische zoomlens zeer bijzonder, maar dat komt mede doordat het de telefoon een stuk dikker zal maken.

Een tweede aankondiging betreft een ATIV-apparaat. Dat zou een smartphone, tablet of laptop kunnen betreffen. Samsung kondigde onlangs aan dat alle mobiele Windows-apparaten onder de ATIV-lijn zullen vallen en daarom is het moeilijk te voorspellen om wat voor product het gaat. Verwacht wordt dat Samsung komt met een vernieuwde Series 9-reeks van laptops. Deze laptops krijgen waarschijnlijk een schermpaneel met een hoge resolutie.