2min Devices

HTC One Google Editie nu officieel aangekondigd

Zojuist heeft Sundar Pichai, de projectleider van Android bij Google, bekendgemaakt dat er een HTC One Google editie komt. Deze smartphone zal voorzien worden van een standaard Android-installatie. Het toestel zal worden verkocht in de Google Playstore en komt op 26 juni beschikbaar voor de Amerikaanse markt voor 599 dollar.

Er gingen al even geruchten over de komst van een HTC One met een stock Android-versie. HTC ontkende eerder zelfs nog de komst hiervan, maar lijkt inmiddels toch overstag te zijn gegaan. Na de aankondiging tijdens Google I/O, dat Google met een Samsung Galaxy S4 met een standaard Android-installatie op de markt kwam, ontstonden ook de geruchten over een soortgelijke HTC One-versie. Wellicht dat Google dat eerder niet van plan was gezien de ontkenning van HTC, maar heeft het door de geruchten en vraag toch hiertoe besloten. In plaats van een nieuw Nexus-toestel op de markt te brengen, brengt Google nu dus twee bestaande high-end toestellen met een standaard Android-versie, onder de naam Google Edition op de markt. Hierbij draait de smartphone op de standaard Android-versie van Google zonder enige aanpassing of uiterlijke schil van de fabrikant.

Deze Google Edition smartphones zullen ook een heel stuk sneller voorzien worden van updates naar nieuwe Android-versies. Waardoor deze smartphones vooral erg geschikt zijn voor ontwikkelaars zodat ze tijdig hun apps kunnen aanpassen aan toekomstige wijzigingen. Ook zullen de bootloaders niet gelockt zijn waardoor ontwikkelaars van custom roms aan de slag kunnen met de toestellen.

Of Google deze Google Edition smartphones ook in Nederland op de markt gaat brengen is onduidelijk, vooralsnog zijn de standaard Galaxy S4 en HTC One alleen voor de Amerikaanse markt aangekondigd.

Techzine heeft eerder al de normale versies van de HTC One en de Galaxy S4 aan een review onderworpen.

Bron:The Verge