1 min Devices

‘HTC One met stock-Android debuteert in zomer’

HTC komt naar verluidt binnenkort op de proppen met een concurrent van de Samsung Galaxy S4 die Google vorige week introduceerde op de Google I/O . Een prominente ontwikkelaar bij HTC beweert te weten van een ‘Google Edition’ van de HTC One, met de standaard Android-skin.

Officieel heeft HTC geen plannen om de One (review) uit te brengen als Google-variant. Toch spreekt de ontwikkelaar van een introductie, voordat de zomer ten einde komt.

De HTC One gebruikt net als alle andere Android-apparaten van de Taiwanese fabrikant de HTC Sense-interface, dit is een functionele skin bovenop de standaard Android-software. Sense voegt bijvoorbeeld een eigen startscherm toe, met nieuws en afbeeldingen.

Het grote nadeel is de opslagruimte en het werkgeheugen die de extra software in beslag neemt. Samsung’s Galaxy S4 lag vorige week onder vuur, toen bleek dat de helft van de gepropageerde 16GB opslagcapaciteit wordt ingenomen door zogenoemde bloatware.

Google kondigde niet lang daarna aan een eigen variant van de Galaxy S4 te lanceren, deze wordt voorzien van de standaard Android-software. Het voordeel van deze variant is behalve pure snelheid en beter geheugengebruik ook een directere aansluiting op firmware-updates vanuit Google.

Bron:LlabTooFeR