Bij monde van Google werd gisteren op de D11-conferentie een zogenaamde Google Editie van de HTC One gepresenteerd. HTC overweegt om eigenaars van de originele One ook van de mogelijkheid te voorzien om hun smartphone om te kunnen toveren naar een Google Editie.

Na de presentatie van de Google Editie van de HTC One gaf een woordvoerder van HTC aan dat het bedrijf ook denkt aan de eigenaars van de normale versie van het Taiwanese vlaggenschip. "We bekijken wat logisch is voor de vroege kopers van de originele One (review), wie misschien liever de standaardversie van Android willen hebben," wordt gezegd.

Wat voor uitwerking HTC bij die gedachte voor ogen heeft moet nog blijken. Voor ons is het hoe dan ook een sprankje hoop. HTC’s Sense 5-interface verdrukt Android naar de achtergrond en mocht je dat niet bevallen, dan zou HTC met een mogelijke oplossing kunnen komen. De kans bestaat echter ook dat er uiteindelijk geen actie wordt ondernomen en dat de Sense 5-interface de enige optie blijft.