1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Mozilla Asia’s Senior Vice President Li Gong bevestigt de geruchten over een partnerschap tussen Mozilla en Foxconn. De twee gaan samen Firefox OS-smartphones produceren die naar verwachting het eerst zullen opduiken in opkomende markten.

"We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Foxconn en zijn blij met het toenemend aantal partners die Firefox OS en het open web ondersteunen," verklaart Gong in een statement. Mozilla zet het mobiele HTML5-besturingssysteem op om te concurreren met systemen als Android en Windows Phone.

Firefox kan tegenwicht bieden tegen de groeiende dominantie van Android, als er genoeg animo blijkt te zijn. Verschillende merken hebben hun goedkeuring laten doorschemeren, maar tot nu toe zijn er nog geen consumentenedities van smartphones met Firefox OS te vinden. De deal met Foxconn kan de drempel voor merken verlagen, aangezien ze nu bij ’s werelds grootste producent kunnen aankloppen.

Foxconn zou ondertussen uit zijn op een eigen productlijn, nu de banden met Apple wat zijn verzwakt. Naast een partnerschap om smartphones spreken geruchten ook van een tablet met het open-source OS.