1 min

Mozilla stopt toch niet met de ontwikkeling van Firefox OS voor smartphones, wel zijn de samenwerkingen met de telecomproviders gestaakt, in het vervolg zal Mozilla alleen nog samenwerken met fabrikanten van smartphones. In hoeverre die gaan inzetten op Firefox OS is echter nog maar de vraag.

Vorige week schreven we dat Mozilla de stekker had getrokken uit Firefox OS voor smartphones, maar dat blijkt niet helemaal te kloppen. Mozilla stopt met de samenwerkingen en partnerships met telecomproviders, deze zullen niet langer eigen Firefox OS-smartphones op de markt gaan brengen.

Mozilla laat weten dat het wel zal blijven samenwerken met fabrikanten die Firefox OS-smartphones op de markt willen brengen. Mozilla zou zich meer willen richten op ontwikkelaars, ontwerpers en de meer high-end gebruiker. Dit terwijl het de afgelopen tijd juist vooral heeft ingezet op budget smartphones met Firefox OS. Verder heeft Mozilla sinds kort een Developer PReview van Firefox OS uitgebracht als Android-app. Daarmee blijft een toestel op Android draaien maar daaroverheen wordt Firefox OS geïnstalleerd. Mogelijk wil het bedrijven proberen om ook op die manier gebruikers voor zich te winnen.

Ook zal Mozilla doorgaan met het ontwikkelen van Firefox OS voor andere apparaten zoals televisies en de Internet-of-Things.