Begin dit jaar vond Toshiba World plaats in Amsterdam en kregen we al een voorproefje van de nieuwe Toshiba producten, waaronder de tablets. Vandaag presenteert Toshiba dan eindelijk de definitieve versie van de nieuwe Excite-tablets. In totaal zal Toshiba met drie nieuwe tablets op de markt gaan komen, welke vanaf eind deze maand al leverbaar zouden moeten zijn.

De drie nieuwe tablets zijn de Toshiba Excite Pro, Excite Write tablet en de Excite Pure tablet. Alle drie de tablets zijn voorzien van Android 4.2, de meest recente versie. De Excite Pro en Write zijn de high-end modellen en de Excite Pure is het budget model van de Japanse fabrikant.

De Excite Pro en Write zijn voorzien van een 10,1 inch hoge resolutie scherm met gehard glas. De resolutie van het scherm bedraagt 2560×1600 pixels en ondersteunt invoer van maximaal 10 vingers. De Write is in tegenstelling tot de Pro ook nog voorzien van Corning Gorilla Glass 2. De Excite Write onderscheidt zich verder van de Pro middels een meegeleverde digitizerpen (stylus). Beide modellen beschikken verder over een NVIDIA Tegra 4 processor met 2 GB aan werkgeheugen en 16 of 32 GB aan opslagcapaciteit. Ook is de opslagcapaciteit nog uit te breiden via een micro-SD-kaartje van maximaal 64GB. De 16GB versie beschikt alleen over WiFi, de 32GB versie beschikt ook over 3G- en 4G-connectiviteit. Aan de achterzijde is een camera van 8 megapixel te vinden en aan de voorzijde een camera van 1,2 megapixel. De Excite Pro gaat 429 euro en de Excite Write gaat 599 euro kosten.

Daarnaast brengt Toshiba ook een nieuw instapmodel op de markt, de Toshiba Excite Pure. Wederom een 10,1 inch tablet, alleen ditmaal met een standaard resolutie van 1280×800 pixels, een NVIDIA Tegra 3 processor en 1 GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt 16GB en is nog steeds uitbreidbaar met maximaal 64GB via een micro-SD-kaartje. Aan de achterzijde bevindt zich een 3 megapixel camera en aan de voorzijde een 1,2 megapixel camera. Deze tablet zal ook eind juni verschijnen en is verkrijgbaar vanaf 299 euro.