2min

Toshiba maakte gisteren bekend dat zijn nieuwe multimediatablet eind augustus in Nederland op de markt zal verschijnen. Het begin 2011 aangekondigde apparaat krijgt de naam Toshiba AT100.

De Toshiba AT100 beschikt over een NVIDIA Tegra 2-processor in combinatie met 1 GB aan RAM en zal draaien op Android 3.1. Deze combinatie wordt inmiddels door vrijwel alle tabletfabrikanten gebruikt die met een Android-tablet op de markt komen. De vraag is nog even hoe Toshiba zich gaat onderscheiden van de rest.

De tablet krijgt verder een capacitief hd-scherm van 10,1 inch en ook beschikt het apparaat over Toshiba Resolution+-beeldverbetering. De resolutie waar de tablet op zal draaien is 1280 bij 800 pixels met een beeldverhouding van 16:10. De tablet beschikt over een opslagcapaciteit van 16 GB.

Het apparaat weegt 765 gram en heeft een accuduur van zo’n zeven uur en een stand-bytijd van 120 uur. Verder beschikt het over een USB-2.0 poort en een mini-USB-poort, waarmee je bestanden kan delen en opslaan. De AT100 krijgt twee camera’s, een aan de voorzijde van 2 megapixels waarmee men kan videochatten en een aan de achterzijde van 5 megapixels voor foto- en video-opnamen.

Tijdens de lancering zullen ook diverse accessoires op de markt komen. Zo zullen er backcovers verschijnen met een antislipoppervlak. Tevens komt er een zogenaamde Multi Dock, hiermee kun je het toestel via een HDMI-kabel eenvoudig aan je televisie koppelen en zo hd-weergave realiseren. Verder komen er ook nog verwisselbare accu’s op de markt. De prijs van de nieuwe Toshiba AT100 tablet zal 499 euro zijn inclusief BTW.